Obsah fóra NEWFORUM NEWFORUM

FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Knihy

Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra NEWFORUM -> Blood Ties (2006-7 Canada)
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Christine
Mléčná dráha
Mléčná dráha

PříspěvekZaslal: st červen 04, 2008 8:36 pm    Předmět: Knihy Citovat

Něco pro vás mám ok

Tanya Huff
Although she left Nova Scotia at three, and has lived most of her life since in Ontario, Tanya Huff still considers herself a Maritimer. On the way to the idyllic rural existence she shares with her partner Fiona Patton, six cats, and a Chihuahua, she acquired a degree in Radio and Television Arts from Ryerson Polytechnic—an education she was happy to finally use while writing her recent Smoke novels. Of her previous twenty-three books, the five—Blood Price, Blood Trail, Blood Lines, Blood Pact, Blood Debt—featuring Henry Fitzroy, bastard son of Henry VIII, romance writer, and vampire are among the most popular.

Tanya Huff
Přestože opustila Nové Skotsko ve třech letech a většinu života prožila v Ontariu, Tanya Huff se stále považuje za kanadskou Angličanku. Na cestě k idylickému vesnickému životu, který sdílí se svou partnerkou Fionou Patton, šesti kočkami a čivavou, získala také vysokoškolský titul v radiovém a televizním umění z Ryesrsonovi Polytechniky - vzdělání, které s radostí využila při psaní svých nejnovějších románů. Jejích předchozích 23 knih, z nichž pět - Cena krve, Krvavá stopa, Pokrevní linie, Pokrevní svazek, Krvavý dluh - ve kterých vystupuje Henry Fitzroy, bastard krále Jindřicha VIII, bývalého autora historických románů, a mimo jiné, upíra - jsou nejpopulárnější.

Blood Price
Vicki Nelson, formerly of Toronto’s homicide unit and now a private detective, witnesses the first of many vicious attacks that are now plaguing the city of Toronto. As death follows unspeakable death, Vicki is forced to renew her tempestuous relationship with her former partner, Mike Celluci, to stop these forces of dark magic—along with another, unexpected ally…
Henry Fitzroy, the illegitimate son of King Henry VIII, has learned over the course of his long life how to blend with humans, how to deny the call for blood in his veins. Without him, Vicki and Mike would not survive the ancient force of chaos that has been unleashed upon the world—but in doing so, his identity may be exposed, and his life forfeit.

Cena krve
Vicky Nelson, bývalá policistka z oddělení vražd a nyní soukromá vyšetřovatelka se stane svědkem první z mnoha brutálních útoků, které nyní zaplavují Toronto. Jak smrt následuje smrt, Vicki je přinucena obnovit svůj rozbouřený vztah se svým bývalým partnerem, Mikem Cellucim, aby zastavila tyto temné a mocné magické síly - spolu s dalším velmi neobvyklým společníkem.
Henry Fitzroy, nelegitimní syn krále Jindřicha VIII., se během svého dlouhého života naučil splynout s davy lidí, aby odpověděl na volání po krvi, které mu koluje v žilách. Bez něho by Vicki i Mike nepřežily mocnou starodávnou sílu chaosu, která byla vypuštěna do světa - ale během toho, jeho skutečná identyta bude prozrazena a jeho život v nebezpečí.
- Tak tohle jsou první dva díly seriálu wink

Blood Trail
For centuries, the werewolves of Toronto have managed to live in peace and tranquility, hidden quietly away on their London, Ontario farm. But now, someone has learned their secret—and is systematically massacring this ancient race.
The only one they can turn to is Henry Fitzroy, Toronto-based vampire and writer of bodice rippers. Forced to hide from the light of day, Henry can’t hunt the killer alone, so he turns to Vicki Nelson for help. As they race against time to stop the murderer, they begin to fear that their combined talents may not be enough to prevent him from completing his deadly plan.

Krvavá stopa
Po staletí se dařilo vlkodlakům z Toronta přežívat v míruí a v poklidu. Tiše ukrytí na své farmě v Ontariu. Ale nyní se někdo dozvěděl jejich tajemství - a systematicky začal vybíjet jejich starodávnou rasu. Ten jediný na kterého se mohou obrátit o pomoc je Henry Fitzroy, upír sídlící v Torontu a spisovatel historických milostných románů. Protože Henry nemůže fungovat za denního světla, nemůže se ani za vrahem vydat sám. Pro pomoc se obrátí k Vicki Nelsonové. Jak se snaží získat čas a zabránit dalším vraždám, začínají mít obavy, že ani jejich společné usilí nemusí být dostačující na to, aby zastavily jeho vražedný plán.
Další který inspiroval jeden díl seriálu

Blood Lines
An evil being has been sealed away for centuries in a sarcophagus never meant to be opened, waiting patiently for his chance to rise again. Now, brought to the Egyptology Department of Toronto’s Royal Ontario Museum, the seals and spells that imprisoned him chipped away from his discoverers, he has reached forth to claim the minds and souls of Toronto’s unsuspecting citizens. And only three people had any sense that something was wrong….
For Henry Fitzroy, it began with terrifying images of the sun, a marker of death for a vampire. Fearing for his sanity, he turns to his sometimes-lover, private investigator Vicki Taylor, for help. As the two struggle to cope with Henry’s obsession, Vicki’s closest friend and former partner Mike Celluci, is following up on two mysterious deaths at the museum, certain that a force from beyond the grave is responsible for everything.

Pokrevní linie
Zlé stvoření bylo po staletí držené v zajetí sarkofágu, který neměl být nikdy otevřen, kde čekal trpělivě na to, až bude moci znovu povstat. Nyní, převezen do egyptologického oddělení Královského muzea Ontario v Torontu, pečetě a záklínadla, která ho uvěznila byla odstraněna jeho objeviteli. A on povstal aby uchvátil mysl a duše nic netušícíh obyvatel Toronta. A pouze tři lidé mají ponětí, že se něco děje. Henry Fitzroy začne mít děsivé sny o slunečním světle, smrtícím pro upíry. Ze strachu o svou příčetnost, požádá o pomoc svou občasnou milenku shocked wink , soukromou vyšetřovatelku Vicki Nelsonovou. Jak se ti dva snaží vypořádat s Henryho noční můrou, Vickiin přítel a bývalý parťák Mike Celluci vyšetřuje sérii záhadných úmrtí v muzeu a začíná si být jistý, že je za to zodpovědná nějaký záhrobní síla.
Další díl seriálu

Blood Pact
Vicki Nelson has received the call that no daughter ever wants to receive—that her mother has died. Marjory Nelson’s coworkers at the Queen’s University Life Science Department told her that she suffered a heart attack, and that they’d be waiting for Vicki to arrive in Kingston to make the funeral arrangements. But what begins as a personal tragedy turns into the most terrifying case of Vicki’s career, when her mother’s body disappears mysteriously from the funeral home. Someone at the University is determined to learn the secret of life after death…and they’ve decided to make Vicki’s mother part of their horrifying experiments.

Pokrevní svazek
Vicki Nelson se dočká telefonátu o který nestojí žádná dcera na světě. Její matka je mrtvá. Spolupracovníci Marjory Nelsonové na Královské univerzitě z oddělení lékařského výzkumu vypovědí, že měla infarkt. Vicki odjede do Kingstonu aby zařídila pohřeb. Co ale začne jako osobní tragédie se obrátí v nejhrůznější případ Vickiiny kariéry , když tělo její matky záhadně zmizí z pohřebního ústavu. Někdo na Univerzitě chce za každou cenu odhalit tajemství života a smrti.. a rozhodl se, že Vickiina matka se stane součástí jeho pokusu.

Blood Debt
A ghost has invaded his home, beginning a dangerous nightly game in which Henry is allowed to ask a single question. If the answer is no, an innocent and unsuspecting person is killed. Henry soon comes to the horrifying realization that this wraith—and the others who join it—is using him to wreak vengeance on the people it holds responsible for its death.
Henry can’t find the source of these murders on his own, so he calls on the one person he trusts to help—private investigator Vicki Nelson, with the small hope that they can stop these otherworldly forces, without losing their lives.

Krvavý dluh
Duch se vloudí do Henryho domu a začne s ním hrát nebezpečnou noční hru ve které mu Henry může položit jednu jednoduchou otázku. Pokud je odpověď ne, nevinná a netušící osoba zemře. Henry brzy zjistí skutečnou a hrůznou podstatu tohoto jednání, že on a ostatní, kdo jsou do toho zatažení, jsou pouze využíváni k pomstě za smrt této bytosti. Henry nemůže najít zdroj této smrti sám. A tak se obrátí na jedinou osobu, kterou zná a které věří, Vícki Nelsonovou, s jedinou nadějí, že se jim podaří zastavit tyto mimozemské síly aniž by ztratily své životy.

http://rapidshare.com/files/120085858/Cosmo_Huff__Tanya.rar.html - bohužel pouze v Aj

Ok ten překlad je trochu kostrbatý, ale psala jsem to docela v rychlosti. Mám to ztažené ale ještě jsem to nezačala číst. Jsem zvědavá. První tři knihy se objevily tak či onak zpracovány v seriálu. Hádám, že poslední dvě by asi byly ve třetí serii. Tanya Huff napsala i scénář k jednomu dílu Blood ties s názvem Stone Cold wink
ADMINISTRATOR
ADMINISTRATOR

PříspěvekZaslal: st červen 04, 2008 9:08 pm    Předmět: Citovat

chechtal chechtal chechtal tak ta část tvého textu s vytřeštěným smajlíkem mi v seriálu trošinku chyběla, ale ne zas tak, aby mi narušila zážitek.
No a co mi tam vůbec nechybělo, co jsem naopak kvitovala s povděkem, že si scénáristi odpustili Vickiinu lesbickou přítelkyni. Proti 4% menšině nic nemám, ale vzhledem k tomu, jak byl ten příběh od začátku nastolen, by mi to dost vadilo victory
Škoda, že ty knížky jsou k dispozici jenom v AJ, to mám celkem smolíka. Včera jsem četla nějaké FF (zajímavé shame shame shame ), a byla jsem z toho překládání úplně vyšťavená sasek
Christine
Mléčná dráha
Mléčná dráha

PříspěvekZaslal: st červen 04, 2008 9:29 pm    Předmět: Citovat

Majka napsal:

No a co mi tam vůbec nechybělo, co jsem naopak kvitovala s povděkem, že si scénáristi odpustili Vickiinu lesbickou přítelkyni. Proti 4% menšině nic nemám, ale vzhledem k tomu, jak byl ten příběh od začátku nastolen, by mi to dost vadilo victory

Jo taky jsem o tom něco četla. I to, že Vicki snad spí jak s Henrym tak s Mikem. Prostě je to jeden velký grupáč, jak tak koukám. Zkusím si to přečíst. Scény, které se mi nebudou líbit přeskočím.
ADMINISTRATOR
ADMINISTRATOR

PříspěvekZaslal: st srpen 19, 2009 10:39 am    Předmět: Citovat

Tak jsem koukala, že první kniha Blood ties vyšla už v češtině. Nečetl jste to už někdo?
http://www.brokilon.cz/cs/articles/79/tanya-huffova-cena-krve
Christine
Mléčná dráha
Mléčná dráha

PříspěvekZaslal: st srpen 19, 2009 6:32 pm    Předmět: Citovat

Ne četla jsem akorát v angličtině. Všechny. A musím uznat, že seriál mám radši. Mě vadí hlavní hrdinky ranařky. V seriálu je to ještě dobrý, ale v knížkách už fakt čteš o chlapovi v ženském těle. Co má všechny ty typický chlapský neduhy chechtal S takovou hrdinkou se moc ztotožnit neumím. To ti spíš doporučuju tu Pravou krev. Já vím, že seriál se ti nelíbí, ale to mě taky ne chechtal chechtal (no tři poslední episody trochu napravují dojem wink ), ale knížky miluju love
ADMINISTRATOR
ADMINISTRATOR

PříspěvekZaslal: st srpen 19, 2009 7:03 pm    Předmět: Citovat

Já je ani nemám v plánu číst, bojím se, že by mi seriál znechutily, což bych opravdu nerada. Mně už stačí, že musím Jean-Claudovi podvědomě přidávat nějakých 15 cm na výšce, takže mrňavýho Henryho a bisexuální Vicki bych asi fakt nezkousla shame
Ale na Pravou krev se chystám, akorát chci počkat, jestli budou vycházet i ty další knížky, nebo to s tou první zabalí (doufám, že ne) victory
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra NEWFORUM -> Blood Ties (2006-7 Canada)
Časy uváděny v GMT + 2 hodiny
Strana 1 z 1

Přejdi na: